Onze big five

Jouw vraagstuk lossen wij op met onze big five. Nee, geen leeuw of zwarte neushoorn. Als je op alle vijf scoort, ben je succesvol.

 

Loop je vast op één of meerdere van deze thema’s? Dan eindig je bij 70% van de mislukte vernieuwingstrajecten. Dan kom je niet tot succesvolle vernieuwing of ontwikkeling. 

Laat ons je helpen.

Strategie

Een open deur. Je missie, visie en strategie. De meest verkrachtte term in managementland. Je hebt ze écht nodig. Net als de drive om er consistent en constructief mee om te gaan. Gewoon op twee A4’tjes.

Cultuur

Wat wil je terug zien in het gedrag van collega’s? Kernwaarden vertalen we naar het gedragskompas. Inspirerend, duidelijk en concreet. Samen creëren we een spreek uit, spreek af en spreek aan cultuur. Elke medewerker bepaalt de momenten van de waarheid. Op welk moment is jouw actie écht onderscheidend en passend bij de koers?

Leiderschap

Nu wordt het persoonlijk. Ontwikkelen is ont-wikkelen, de wikkels eraf halen. Wat is jouw persoonlijke aandeel? Hoe kwetsbaar durf jij te zijn? En hoe kun je een voorbeeld zijn voor de ander? 

Aan het eind van ons leven gaat het niet om wat we bereikt hebben, wel om wie we zijn geworden! Zonder persoonlijk leiderschap geen high-performance organisatie; leiding geven aan de ander is leiding geven aan jezelf.

Teamontwikkeling

Al het bovenstaande werkt pas, als mensen er door ‘gepakt’ zijn. Functies, budgetten of KPI’s, voor ons draait het om de menselijke factor. Wij hebben over de corporate tribe. 

Verlangen, vertrouwen en veiligheid. Zowel de zachte als de hardnekkige kant pakken we aan. Wat zijn drijfveren en weerstanden? Hoe komen mensen in hun zone ‘ where the magic happens’?

Communicatie

Communicatie, de basis van elke relatie. Geweldloze communicatie is niet vanzelfsprekend of makkelijk. Waarom lijkt de ander jou niet te snappen? 

Wij zeggen: gezegd is nog niet gehoord. Gehoord is nog niet begrepen. Begrepen is nog niet geaccepteerd en geaccepteerd is nog niet uitgevoerd. 

En onthoud, ongemotiveerde mensen bestaan niet, mensen zijn gemotiveerd iets niet te doen.