FloraHolland – Timo Huges, Dimitri Markidis en Martine Vos

floraholland

 

 

 

 

Beste Jeff,

M Factor heeft FloraHolland in beweging gebracht. Veel dank daarvoor, zeker jouw persoonlijke inbreng. Je bent een inspirerend man. Het is nu aan ons zelfstandig zonder externe hulp de bloeiende beweging om te zetten in een continue innerlijke overtuiging.

Met dank

Timo Huges, (voormalig) CEO FloraHolland

Beste Jeff,

Dank voor je bericht en dank voor de inspirerende rol die jij en je collega’s hebben gehad in het bloei traject.

Zonder jullie hulp hadden we deze ontwikkeling nooit gemaakt. De uitdaging om nu zelf verder te gaan is groot en dit zal een spannende fase worden bij FloraHolland.

We gaan elkaar vast nog spreken!

Groet,

Dimitri Markidis (HR Director FloraHolland)

M Factor zeer energiegevend in actieseminars
FloraHolland wil de excellente dienstverlener van de wereldwijde sierteeltsector worden. Dit doel is vertaald in het programma Bloei!, waarin elk team en elke medewerker de opdracht heeft om de 4 kernwaarden Dienstverlenend, Duurzaam, Duidelijk en Durf te vertalen in het dagelijkse werk met onze klanten.

FloraHolland heeft niet gekozen voor een fraaie folder waarin de kernwaarden zijn verwoord, maar is heel actief op alle lagen in de organisatie met dit programma bezig, omdat onze medewerkers hèt verschil maken. Overal is gestart met een kick-off bijeenkomst, zodat urgentie, doel en belang van Bloei! bij iedereen bekend is.

FloraHolland heeft samen met de M Factor een drietal actieseminars voor alle medewerkers uit operationele afdelingen van FloraHolland Naaldwijk georganiseerd. In totaal hebben zo’n 1.000 medewerkers, waarvan ca. 80% werkzaam is in de dagelijkse logistieke processen binnen de bloemenveiling, actief deelgenomen aan deze massale seminars.

Tot onze grote tevredenheid is het gelukt om het merendeel van de medewerkers actief en betrokken deel te laten nemen tijdens deze bijeenkomsten. Medewerkers die vaak lang bij ons bedrijf werken en hierbinnen ook lange tijd in dezelfde functie werkzaam zijn, hebben veranderingen in het bedrijf ‘al zo vaak meegemaakt’. Dit in combinatie met een nuchtere basishouding van ‘niet te veel polonaise’ maakte de doelgroep vooraf niet tot de meest gemakkelijke.

Meest kenmerkend aan de bijdrage tot het succes vanuit de M Factor is een aantal kwaliteiten en basiselementen ‘des-M Factor-s’, heb ik gemerkt. Zo wordt de setting zeer zorgvuldig opgebouwd, waardoor de meeste deelnemers bij aanvang van het programma verrast worden. De humor en de consistente rode draad maken het programma toegankelijk. De M Factor heb ik ervaren als een zeer hecht en gedisciplineerd team, waarvan wij onderdeel werden; zowel voor, tijdens als na de actieseminars. De beide trainers, Jeff Kooijman en Evert Küpers, zijn zeer gedreven en bekwaam in hun vak en wisten de aansluiting met de doelgroep uitstekend te maken.

Last but not least, benadrukt de M Factor de borging van de actieseminars vooraf en achteraf zeer actief, zodat de energie niet kortstondig hoeft te zijn, maar het begin kan zijn van een blijvend zichtbare verandering in gedrag van ieder van ons.

Ina Tillema, vestigingsmanager Logistiek FloraHolland Naaldwijk

Heel erg bedankt voor al jullie inspanningen en bijeenkomsten de afgelopen maand !Ik hoop dat de bloemen arriveerden als kleine blijk van onze grote dank.
De eerste rondes zitten er op, management moet nu door, we hebben nog de evaluatiebijeenkomsten te gaan, maar die betekenen vast geen einde van de samenwerking.
Ik heb het als een goede samenwerking ervaren met jullie, voor het topresultaat gaand, en daar doen jullie veel zo niet alles voor, en dat geeft erg veel vertrouwen.
Op naar een blijvend resultaat, nu voornamelijk in handen van management en medewerkers FH, nogmaals dank.

Tot gauw, bij een evaluatiebijeenkomst of anderszins!

Groet Martine Vos
HR FloraHolland

Over FloraHolland:

De coöperatieve bloemenveiling FloraHolland biedt telers en klanten een netwerk van zes (inter)nationale marktplaatsen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Eelde en Veiling Rhein-Maas), een landelijk opererende bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect) en een internationaal actieve afdeling Import. Veiling Rhein-Maas (Herongen, D) is een samenwerking tussen FloraHolland en Landgard. Als wereldwijd grootste veilingorganisatie verwerkt FloraHolland jaarlijks ruim 12 miljard bloemen en planten. De jaaromzet is ruim 4,1 miljard euro. Bij FloraHolland werken 4200 medewerkers.