BTE Romein Beton – Cultuur en Leiderschapsontwikkeling

bte

 

 

 

 

BTE Romein Beton, Dodewaard
Romein Beton ontstond in 1948 uit het aannemersbedrijf van de gebroeders Romein en heeft zich sindsdien stormachtig ontwikkeld tot een vooraanstaand bedrijf in de branche. Niet in het minst dankzij de ruim 125 medewerkers die alles in het werk stellen om aan de wens van de klant tegemoet te komen. De ontwikkeling van nieuwe producten en het verbeteren van het bestaande aanbod zijn daar een vanzelfsprekend onderdeel van. Opdrachtgevers in met name de GWW-sector, maar ook vanuit industrie en railinfra weten Romein Beton dan ook te vinden wanneer zij op zoek zijn naar een oplossing voor een (infrastructureel) vraagstuk. Het bedrijf is net zo zeer thuis in boven- als ondergrondse toepassingen van prefab betonnen elementen en biedt daarmee een totaalpakket voor zelfs de meest veeleisende opdrachtgever.

Opdracht omschrijving
Ondersteun ons bij het ontwikkelen en verhogen van de taakvolwassenheid, ondernemerschap en interne samenwerking van ons middenkader en aankomend talent. Met als doel dat zij de leidende coalitie worden die, vanuit de gekozen strategie, zorgt voor de gewenste beweging binnen Romein Beton en die aansluit bij de veranderende markteisen .

Resultaten

  • Aanwijsbare verbetering in het persoonlijk leiderschap van de deelnemers.
  • Duidelijk zelfbeeld bij de deelnemers van hun profiel met bijbehorende kwaliteiten en valkuilen.
  • Verhoging van de teameffectiviteit en saamhorigheid.
  • Middenkader in stelling gebracht om gewenste vernieuwingen door te voeren.
  • Sterke verbetering in de aanspreekcultuur.

De opdrachtgever aan het woord
“We hebben ervaring met De M Factor. Al eerder zijn zij betrokken geweest bij de opzet en de uitvoering van management development trajecten in ons bedrijf. Wat elke keer opvalt is enerzijds de wijze waarop men zich daadwerkelijk betrokken voelt bij de ontwikkelingsvraag vanuit de organisatie en dat koppelt aan een groot enthousiasme bij de uitvoering van het traject. Dat enthousiasme slaat over op de deelnemers die individueel worden gesteund bij hun persoonlijke ontwikkelingsvragen. De collega’s groeien daarmee in hun functie en geven dat van hun functioneren terug aan Romein Beton. Win-win dus; hulde!”

Jan Kroon, Algemeen directeur Romein Beton