Automatic Signal – Leiderschapsontwikkeling

asr

 

 

 

Automatic Signal Rijsenhout BV (ASR), Rijsenhout
ASR is ruim 55 jaar een autoriteit op het gebied van technische beveiligingsoplossingen voor werk- en woonomgeving. Door technische creativiteit, hoge kwaliteit en servicegerichtheid werd een prominente positie op de Nederlandse beveiligingsmarkt verworven en deze wordt nog steeds bekleed. Om aan de veranderende vraag uit de beveiligingsmarkt te blijven voldoen wil ASR zich in de breedste zin ontwikkelen.
Circa 80 medewerkers.

Opdracht omschrijving
De beveiligingsmarkt is volop in beweging en vraagt om ander leiderschap.
De M Factor is gevraagd om een management-developmentprogramma te ontwikkelen en uit te voeren voor ca. 20 leidinggevenden. Doorlooptijd 1,5 jaar.

 • Help ons bij het ontwikkelen van de juiste leiderschapsvaardigheden van ons managementteam en middenkader dat ons in staat stelt de gekozen missie, visie en strategie daadwerkelijk te realiseren.
 • Voorzie ons van inzichten en praktische tools om het inspirerende voorbeeld te zijn naar onze collegae en cliënten.
 • Ondersteun ons bij het organiseren van de verbinding tussen alle belangrijke schakels, waarbij delen en leren van elkaar centraal staat.

Resultaten

 • D.m.v. 360 graden feedback methodiek is het zelfinzicht aanzienlijk vergroot bij de deelnemers en zijn heldere resultaat- en ontwikkelafspraken gemaakt met de leidinggevenden.
 • D.m.v. de module leidinggeven aan jezelf hebben de meeste deelnemers een grote sprong gemaakt in het vergroten van het persoonlijk leiderschap.
 • Individuele deelnemers beschikken over een persoonlijk statuut met normen, waarden en doelstellingen.
 • Verbetering in persoonlijke effectiviteit en efficiency d.m.v. timemanagement.
 • Zichtbare, hoorbare en voelbare verbetering in samenwerking tussen MT en middenkader en onderling binnen de teams.
 • Middenkader is met een set van concrete verbetervoorstellen in stelling gebracht om gewenste vernieuwingen door te voeren (vergroting van het eigenaarschap van het middenkader).
 • Ontwikkeling van praktische vaardigheden om effectievere resultaat- en ontwikkelgesprekken te voeren met medewerkers.
 • Sterke verbetering in de uitspreek, afspreek en aanspreekcultuur naar elkaar en medewerkers.

De opdrachtgever aan het woord
“De dynamiek, doortastendheid en het enthousiasme van De M Factor hebben heel wat losgemaakt binnen de organisatie. Er zijn meer dan ooit inzichten ontstaan over het eigen handelen, de effecten daarvan op anderen en de mogelijkheden om daar meer effectieve sturing aan te geven. Vooral de pragmatische aanpak, pakkende metaforen, heldere modellen en scherpe analyses hebben ons op verfrissende wijze aan het denken gezet en veel constructievere samenwerking en praktische oplossingen gebracht”.

Paul de Hont, Algemeen Directeur