Succesvolle implementatie van Kernwaarden in grote zorginstelling (Florence)

In 2011 en 2012 werkte De M Factor samen met Florence aan de implementatie van een gedragskompas met voor de organisatie passende kernwaarden. Wij zijn trots dat de implementatie succesvol blijkt en dat er nu zelfs aandacht wordt besteed op www.managementsite.nl.

Florence Gezondheid en Zorg (www.florence.nl) is een concern in de regio Haaglanden met onder meer 18 verzorgings- en verpleeghuizen, zorgwinkels, consultatie- en opvoedbureaus, locaties voor dagverzorging, een zorghotel enz. Florence heeft bijna 3000 FTE in dienst (2012) en 1000 verbonden vrijwilligers. Centraal in de visie van Florence staat zoveel mogelijk kwaliteit van leven en/of versteviging van de zelfredzaamheid van de cliënt. Florence streeft naar resultaatgerichte zorg (geen vraaggerichte zorg) waarbij, naast het leveren van kwalitatief goede zorg, tevens het voorkomen of beperken van zorg belangrijk is.

Lees hier hoe de implementatie van kernwaarden en een gedragskompas binnen een organisatie een stap voorwaarts is.

Jeff Kooijman ontmoet Stephen M.R. Covey

Op donderdag 12 september 2013 was Stephen M.R. Covey in Nederland voor een speciale Masterclass Speed of Trust ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van FranklinCovey Benelux.
In het prachtige leerhotel Het Klooster te Amersfoort was Jeff Kooijman te gast bij deze Masterclass.

Volgens Stephen M.R. Covey is vertrouwen een doorslaggevende factor voor succes. Iets waar we in deze tijd van crisis allemaal naar toe werken.
Maar u kunt vertrouwen niet zomaar geven of krijgen, u moet eraan werken…..
Hoe? Covey noemt dat ‘slim vertrouwen’ opbouwen, en geeft handvatten en voorbeelden. Zowel op organisatie- en team- als op persoonlijk niveau.

Jeff Kooijman:
Het thema is actueler dan ooit. Je kunt prachtige plannen hebben, maar zonder slim vertrouwen begin je niets. In onze trajecten zorgen wij ervoor dat dit thema dan ook op de management-agenda komt te staan. En hoe je dat klimaat van vertrouwen creëert en welke rol de directie en managementteam daarin heeft. Vertrouwen is minder ‘soft’ dan men denkt en teams kunnen grote stappen zetten wanneer ze hiermee aan de slag gaan.

Vernieuwingen…


Onze klanten en opdrachtgevers vernieuwen voortdurend. De M Factor helpt hen daarbij.

Ook wij vernieuwen. Daarbij maken we keuzes op welke manier we onze vernieuwingen inzetten om u optimaal en nog beter te ondersteunen.

De M Factor werkt daar waar u bent als opdrachtgever, op locatie of in uw onderneming, in binnen- en buitenland.

We merken dat opdrachtgevers dat prettig vinden, om verschillende redenen. Het is daarom dat we investeren in maximale bereikbaarheid en flexibiliteit van ons bureau.

Het betekent onder andere dat we als bureau nu volledig in de cloud zijn.

Voor u betekent dat het volgende:

  • We zijn bereikbaar op nummer 085 489 4080, op maandag tot vrijdag.
  • Een fysiek kantoor hebben we achter ons gelaten.
  • De M Factor boot is als vanouds beschikbaar voor intervisie, ontspanning, ontmoeten en onthaasten in Amsterdam.

Wat niet veranderd is onze betrokkenheid. Bij u als opdrachtgever, bij uw ontwikkelingen en uitdagingen.

De M Factor
Telefoon: 085 489 4080
Email: info@mfactor.nl

Dagelijkse Quote

Wilt u ook elke werkdag een inspirerende Dagelijkse Quote lezen? Volgt u ons op twitter : https://twitter.com/#!/demfactor

Nieuwe poster Winnaars – Verliezers

De M Factor heeft een nieuwe  poster ‘Winnaars – Verliezers’. Heeft u interesse in deze poster? Stuur dan een e-mail naar info@mfactor.nl. De kosten voor handling en verzending zijn € 10.